vrijdag 27 november 2009

Puur Avontuur(lijk eten) in Laos

Vandaag hadden we een lange reisdag van Luang Prabang naar Phonsavan, door de bergen naar het oosten richting Vietnam. Onderweg deden we verschillende dorpjes aan en bewonderden we de lokale marktjes en etenstalletjes. Met de prachtigste kleuren en de meest uiteenlopende etenswaren. Grappig toch dat bij ons westerlingen als snel de aandacht wordt getrokken door in onze ogen wat vreemde etenswaren. Zoals geroosterde rat, kippenkop, varkenskop en verse maden klaar om te frituren. Ook hebben we kunnen zien hoe uit rivierwier eten werd gemaakt. Eten van een marktstalletje langs de kant van de weg in een land als Laos vinden we zo wie zo al snel avontuurlijk. Terwijl het echt heerlijk is! Ongeloofelijk hoe men op een zeer eenvoudige wijze toch iets kan klaarmaken wat zo smakelijk is.
P.s. Heb de maden toch maar overgeslagen. Laffaard.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten